top of page

"Every child is an artist. The problem is how to remain an artist once he grows up"

-Pablo Picasso

ArtKids är en klubb för barn med syfte att underhålla deras medfödda förmåga och lust för skapande. 

 

Ordet skapande i detta sammanhang syftar till praktiskt utövande inom skulptur, måleri och rumsgestaltning. Vi kommer bland annat att undersöka olika material, färger, byggnadstekniker, belysning samt komposition. 

 

Fokus i kurserna ligger på det praktiska utforskandet men vi kommer även att diskutera kända konstnärer och lära oss om deras praktik. 

 

Kursen ska vara rolig! -och givande för alla medlemmar. De initiala programmen kommer att anpassas efter gruppens intresse och behov. 

 

Kurserna kommer att hållas utan föräldrar. Detta för att hålla grupperna små och för att ge barnen möjlighet att på egen hand utveckla en trygghet kring sitt unga konstnärsskap. 

 

Ni föräldrars engagemang är viktigt och vi kommer med jämna mellanrum att bjuda in till vernissager och utställningar för er föräldrar, syskon och vänner. Verksamheten ska kännas öppen och föräldrar kan med fördel hämta och lämna i lugn och ro för att få en god inblick i våra konstnärliga aktiviteter. 

ArtKids Karlaplan erbjuder utöver material, en personlig målarskjorta och fika. I övrigt är det bra att ha med oömma byxor och skor (dessa kan lämnas i ateljén om så önskas). 

Jag som driver Artkids heter Kajsa och jag arbetar som skulptör, formgivare och inredningsarkitekt. Jag har gått en konstnärlig högskoleutbildning med en kandidat från Högskolan för design och konsthantverk (HDK) i Göteborg kombinerat med ett stipendieår på Chelsea College of Art and Design i London. 2019 tog jag min masterexamen från Konstfack i Stockholm med inriktning rumsgestaltning och möbelformgivning. 

Jag har arbetat som inredningsarkitekt hos Wingårdhs arkitekter i Stockholm men sedan min examen har jag drivit eget bolag med blandade uppdrag inom skulptur, möbelformgivning och inredningsarkitektur.

 

Jag är 34 år och mamma till två barn som är givna medlemmar i klubben. Kurserna kommer att drivas i min föredetta ateljé på Wittstocksgatan 10, i en sutteränglokal belägen under min familjs lägenhet med litet fönster ut mot gatan. 

bottom of page